vrijdag 29 januari 2010

094 "Sven, de meeste bewuste fietskoerier in Rotterdam."

Oud-Middelburger Sven Prince van het bedrijf Fruitigfris wil in Zeeland een fietskoeriersdienst opzetten. Bij wijze van proef zullen in de maand mei, de maand waarin de Giro naar Zeeland komt, fietskoeriers in Vlissingen en Middelburg ingezet worden. Daarmee wil Prince nagaan of er belangstelling is voor deze vorm van dienstverlening.

De naam van het bedrijf stamt nog uit 2008 toen Prince in Middelburg bajes fruit bezorgde. De naam heeft hij er ingehouden, al heeft hij inmiddels zijn activiteiten naar Rotterdam verlegd, waar hij samenwerkt met de Rotterdamse fietskoerier.Een fietskoerier is een uitstekend alternatief binnen stedelijk gebied voor verschillende zakelijke vervoersstromen, legt Prince uit. Niet alleen is een fietskoerier vaak sneller in stedelijk gebied, het draagt tevens bij aan de leefbaarheid van een stad door het milieubewust karakter. Hierdoor is Fruitigfris een promotie voor de mogelijkheden van de fiets en een promotie voor een groene leefomgeving. Het bedrijf is specialist in spoedzendingen, maar ook beschikbaar voor vaste opdrachten, mailings en een postbusservice. Het lost op een flexibele manier logistieke problemen op en is daarnaast uiterst betrouwbaar door het persoonlijk contact. Kortom, een snelle, groene, dynamische en betrouwbare fietser.In de praktijk zal Fruitigfris de gehele maand mei (van 3 mei tot en met 28 mei) alles bezorgen tegen een vaste lage prijs (en zich mogelijk blijvend kunnen vestigen in Zeeland). Tevens zullen er “gastkoeriers” werkzaam zijn. Dit zijn koeriers uit de steden Amsterdam en Rotterdam met al jaren ervaring in stedelijk gebieden. Juist de maand mei is gekozen omdat dat een van de speerpunten is in het Zeeuwse jaar van de fiets.Bedrijven die belangstelling hebben kunnen terecht op de website
http://www.fruitigfris.nl/. De koeriers zullen herkenbaar zijn aan speciale shirts die verwijzen naar de Giro. Deze shirts worden ook in Rotterdam en Amsterdam gedragen.

http://www.fruitigfris.nl/wordpress/wp-content/uploads/website-printscreen.jpg

4 opmerkingen:

  1. Thanks for the post guys. To support this bike messenger company there will be a 'support kit' available soon. In this way you can help this company and save the world from being destroyed by cars!
    Cheers!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. http://actgreenridebikes.tumblr.com/ --> new blog. Our website is soon to be modified so that it is ready to surve our customers. Keep up the good work guys!

    BeantwoordenVerwijderen